Mi az a Tank-in-Tank Rendszer?

• A melegvíz tárolót két koncentrikus tartály alkotja. A belső használati víz tartály rozsdamentes acélból készül, amelyet kívülről körbeölel a fűtővíz.
  • így ennek a tartálynak a teljes felülete a hőátadó felület, ami 1,5 -2,5-szer nagyobb, mint egy hagyományos csőkígyós vízmelegítő esetén, ezáltal a tartály rendkívül rövid idő alatt tud nagy mennyiségű melegvizet biztosítani. A magas hőmérsékleten tárolt víznek köszönhetően kisebb tartály térfogatra van szükség, miáltal csökken a tartály hővesztesége és helyszükséglete

Rozsdamentes acél – korróziómentes

• az ACV tartályok rendkívül jól tűrik az agresszív használati vizet. A tartályok rendelhetőek Duplex alapanyagból, amely lehetővé teszi nagy töménységű klórós víz használatát egészen 2.000 mg/l klór mennyiségig

Nincs legionellaveszély – a forró víz fertőtlenít

• a vízkőmentességnek és a teljes felületen fűtött belső tartálynak köszönhetően a HMV hőmérsékletét nyugodtan emelhetjük 60°C fölé, mely hőmérsékleten a legionella baktériumok elpusztulnak, és nem marad a tartályban alacsonyabb hőmérsékletű zóna

Vízkőmentesség – hosszú élettartam, teljesítmény csökkenés nélkül

• a hullámosan kialakított INOX belső tartály folyamatos mozgásban van a nyomás és hőmérsékletváltozás következtében, ami megakadályozza a vízkő lerakódását a hőátadó felületen

Kiváló szigetelés – alacsony hőveszteség, minimális energiaigény

• a külső tartály kívülről 50mm poliuretán hab szigeteléssel van ellátva. A hőveszteség kevesebb, mint 0,35°C óránként. (85°C-os HMV esetén)

Egyszerű karbantartás – alacsony üzemeltetési költség

• az ACV Smart tartályok a rozsdamentes acél alapanyagnak köszönhetően megakadályozzák a vízkő lerakódását a tartályban és nem igényelnek anódos vízkővédelmet, karbantartást

Elektromosan is fűthető

Az SLE W sorozat egy 2200W-os elektromos fűtőbetéttel van ellátva. A köpenytérben elhelyezett fűtőbetét nem érintkezik közvetlenül a használati vízzel, miáltal nem tud vízkő lerakódni a felületén.

Nagyon fontos, hogy egy Tank-in-Tank rendszerű és egy hagyományos működésű, csőkígyós tárolót nem szabad pusztán térfogat alapján behelyettesíteni egymással. Hiszen nagy hőátadó felületnek és a magas hőmérsékleten tárolt melegvíznek köszönhetően egy Tank-in-Tank rendszerű tárolóval lényegesen nagyobb mennyiségű melegvizet tudunk készíteni, mint egy azonos méretű csőkígyós tároló. Vagy megfordítva a hasonlatot ugyanazt a mennyiségű melegvizet egy jóval kisebb méretű Tank-in-Tank rendszerű tárolóval tudjuk elkészíteni, így nem csak beruházási és üzemeltetési költséget takaríthatunk meg, hanem lényegesen kisebb helyre is van szükség az alkalmazáshoz.

> Tovább a termékekhez